ورود ۹۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه/  خبر خوش برای پیشکسوت‌های بورسی

قالیباف از ورود ۹۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه خبر داد. به نظر می‌رسد با دستورکارهای جدید ورود این حجم نقدینگی اتفاق بزرگی در اقتصاد باشد. پیشکسوت‌های بورسی با ورود این حجم از نقدینگی می‌توانند منتظر سودهای سرشار باشند.

به گزارش صدای بورس، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ورود ۹۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه خبر داد و گفت: ورود این حجم نقدینگی اتفاق بزرگی در اقتصاد کشور به شمار می‌رود و باید به عنوان فرصتی برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی به آن نگاه کرد.

حسن قالیباف اصل در این خصوص گفت: در حال حاضر پروژه‌های ملی ناتمام و جدیدی در کشور وجود دارند که در عین حال از ارزش افزوده بالایی برخوردارند. ما در این پروژه‌ها، با بحث تامین مالی روبه‌رو هستیم و اگر بتوانیم از نقدینگی فعلی بازار سرمایه در جهت تامین مالی این پروژه‌ها استفاده کنیم، گام بزرگی در راستای تحقق شعار سال و توسعه اقتصادی برداشته‌ایم و این هدف با ورود شرکت‌های پروژه سهامی عام به بورس محقق می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه طی روزهای گذشته جلسات متعددی در راستای راه اندازی شرکت‌های پروژه سهامی عام برگزار شد، افزود: قصد داریم شرکت‌های سهامی عام بورس را با هدف تکمیل پروژه‌های جدید و نا تمام راه‌اندازی کنیم. برخی از پروژه‌های گذشته و جدید برای تکمیل به منابع ریالی نیاز دارند، اما ساختار آنها به گونه‌ای است که از طریق ابزارهایی مانند اوراق بدهی نمی‌توان نسبت به تأمین مالی آنها اقدام کرد. در حالی که ریال مورد نظر در بازار سرمایه وجود دارد. بنابراین نیاز است که شرکت‌های سهامی عام بورسی تاسیس شده و پروژه‌ها به آن شرکت‌ها واگذار شود.

وی با تاکید بر اینکه تاسیس این شرکت‌ها اتفاق خوبی به شمار می‌رود، افزود: دولت، هلدینگ‌های بزرگ، یا پروژه‌های دولتی که هنوز تکمیل نشده‌اند، می‌توانند از طریق این شرکت‌های پروژه سهامی عام اقدام به تامین مالی کنند. پس از پذیره‌نویسی نیز نماد شرکت در بازار سرمایه بازگشایی شده و نماد آن مورد معامله ثانویه قرار می‌گیرد.

قالیباف اصل در خصوص سازوکار فعالیت این شرکت‌ها توضیح داد و افزود: کارفرما یا مالک اصلی، بخشی از پروژه‌ها را در اختیار می‌گیرد و بخش دیگر را در بازار سرمایه پذیره‌نویسی می‌کند. با این روش، منابع مالی موجود در بازار سرمایه به سمت تولید، پروژه‌ها و توسعه سوق حرکت می‌کند. پس از پذیره‌نویسی، شرکت می‌تواند اقدام به تصاحب تمام یا بخشی از پروژه‌ کرده یا مشارکت کند تا پروژه اجرایی شده و به بهره‌برداری برسد.

عمق بخشی بازار ادامه دارد

دبیر شورای عالی بورس در ادامه ضمن بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار طی ۲ ماه گذشته اقدامات گسترده‌ای را با هدف عمق بخشی بازار انجام داده است، گفت: تسهیل پذیرش شرکت‌ها در بورس و فرابورس از مهمترین اقدامات انجام شده طی دو ماه گذشته بود، به طوری که اگر مدارک شرکتی تکمیل باشد، پذیرش آن حداکثر طی یک ماه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در بحث افزایش سرمایه‌ها، همکاران سازمان ۵ روزه آن را به نتیجه می‌رسانند و مجوز افزایش سرمایه صادر می‌شود.

قالیباف اصل به پیشنهاد افزایش سرمایه از محل صرف سهام نیز اشاره و تصریح کرد: برای این شرکت‌ها مزیت مالیاتی نیز دیده شده و در تاریخ اول مرداد ماه به مجلس ارسال شده است. با تصویب و ابلاغ این موضوع، گام مثبتی برای تامین مالی تولید و افزایش سرمایه از محل صرف سهام برداشته می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه شرکت‌های پروژه سهامی عام نیز با هدف عمق بخشی بازار طراحی می‌شوند، افزود: صدور مجوز برای راه‌اندازی این نوع شرکت گام بزرگی در توسعه بازار به شمار می‌رود و سازمان بورس و اوراق بهادار از آن استقبال می‌کند و اکنون زمان مناسبی برای تاسیس این شرکت‌ها است.

دکتر قالیباف توضیح داد: زمانی که سهام شرکتی یا پروژه‌ای، با قیمت خوب خرید و فروش می‌شود، بدین معناست که این فعالیت توجیه اقتصادی دارد و کارآفرینانی که در این حوزه فعالیت دارند، می‌توانند پروژه جدیدی را پس از پوشش ریسک‌های احتمالی، تعریف کنند تا مردم با پول‌های ریز شریک آن پروژه شوند.

وی راه‌اندازی شرکت‌های پروژه سهامی عام را فرصت طلایی اقتصاد ملی و  راه کم هزینه تامین مالی دانست و افزود: این کار رشد اقتصادی، توسعه و اشتغال را به همراه دارد.

منبع: سنا

کد خبر 415001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =